måndag 14 december 2015

Sången och musiken kom med ljus och värme

Så var det dags igen. Att höra luciasång på TV och radio, och live. Varje år i den mörkaste av tider kommer hon gående gången fram med ljus i håret och ljus i handen. Och däremellan skön sång som hon sjunger tillsammans med tärnor och stjärngossar. Det skapar skön stämning och stämmer mig (och många fler) till tacksamhet och varma tankar. Det är på sitt sätt unikt under året, hur några sånger och ett enkelt framträdande kan ge sådana årligen återkommande känslor och stunder av fridfullhet och ro.

Under helgen som gick fick jag dessutom vara med om fina evenemang i sångens och musikens tecken även på andra sätt än TV-sänt luciatåg. Tillsammans med många andra hade jag förmånen att medverka i tre julkonserter i Karlskrona. Ca 350 personer per tillfälle kom och lyssnade till oss. Medverkade gjorde en barnkör, en gospelkör, en större kör som blandar stilar och genrer, vårt band On the Road bestående av 4 personer, och några andra konstellationer + ett antal solister och duettpar vilka uppträdde i en skön blandning. Där fanns en liten orkester med stråkinstrument (bl.a fiol och cello), blåsinstrument, pianister, organister, trummis, elgitarrist och basist. Häftig ljussättning, härlig sångstämning, glad julatmosfär, gamla och unga människor, nya och och gamla sånger blandades friskt. Där fanns rökmaskiner och ljudtekniker av högsta rang och i övrigt en jätteorganisation för att allt runt omkring skulle flyta på i allt tänkbart och även i allt otänkbart som kan inträffa.  En helg fylld av glädje, lovsång, sköna toner och varm atmosfär.

Sången och musiken kom verkligen med ljus och värme. Tacksamhet är det ord - och framförallt det fenomen - som dröjer sig kvar inom mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar