fredag 7 maj 2021

Allt väl?

Allt väl?
Hur är läget?
Hur är det?
Hur har du det?
Hur mår du?

Vad menas med dessa frågor? Med denna typ av frågor? Finns det en verklig vilja bakom att få veta sanningen? Eller är det bara som med de engelskspråkiga när de säger how do you do

"How do you do" is a formal greeting used in the same way as "It's a pleasure to meet you" or "Pleased to meet you." In a casual situation it would be better to say "It's nice to meet you" or just "Hello."

Översättning: 

"Hur gör du" är en formell hälsning som används på samma sätt som "Det är ett nöje att träffa dig" eller "Glad att träffa dig." I en avslappnad/tillfällig situation är det bättre att säga "Det är trevligt att träffa dig" eller bara "Hej."

Det betyder i min värld att när jag säger How do you do? betyder det ingenting som har med hälsan att göra, eller påvisar ett intresse av att veta hur den andre har det, utan är helt enkelt ett allmänt uttryck för hälsning och konstaterandet att vi nu möts och jag ger dig respons på att ha sett dig, en hälsning som mycket tydligare kan uttryckas med orden It´s nice to meet you. Då har man åtminstone uttryck någon form av känsla i mötet, typ att man tycker det är roligt att se den andre. How do you do säger egentligen ingenting, mer än att man tagit till sig en viss social jargong. 

Roxettes låt:  (How do you do)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar