onsdag 31 december 2014

På tröskeln till 2015

Året har gått och det övergår alldeles snart till 2015. Tankar kommer och går, en del försvinner, andra stannar kvar och består. Ett annorlunda år för min del har tagit sin ände, nya erfarenheter, annorlunda upplevelser, både kroppsliga, själsliga och andliga.
Tankarna går över åt andra hållet. Att blicka framåt. Vad innebär 2015? Bara en sifferkombination? Eller vad kan dölja sig bakom eller bortom de vanliga och slitna siffrorna 2 0 1 5? Det är en livets hemlighet och en tillvarons visdom att inget veta om framtiden. Det vilar där, höljt i dunkel. 

a gnosis (grekiska) betyder utan kunskap. Och det är så det är: vi är utan kunskap om framtiden. Många försöker sig på gissningar och att spå framtiden, många ägnar enormt intresse och lögger ner stor möda för att kunna förutsäga saker som ska ske. Det brukar inte stämma så bra. T.o.m SMHI har fel, trots investeringar för miljontals kronor i teknisk utrustning och datorer för beräkningar och statistik.

En enkel och genial livsväg säger oss: ta dagen som den kommer, lev i nuet, lev här och nu, ta emot dagen som den möter dig, ta emot den som en gåva. Allt detta med tillägget: morgondagen får själv bära sina bördor och bekymmer. Lätt att säga, svårare att praktisera. Men ändock SÅ viktigt och betydelsefullt. Även denna dag, årets sista, på tröskeln till det nya året.

Jag önskar dig ETT GOTT NYTT ÅR!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar