lördag 4 april 2020

Kortast

Ty hans nåd är väldig över oss… (Ps. 117)

Bibelns kortaste kapitel och psalm. En lovsång. Innehållet är åt samma håll som i bibelns kortaste vers i 1 Tess. 5:17: be oavbrutet. Två ord. Om bön. Och den kortaste psalmen: två versar. Kärnbudskap. Bön, lovsång.

Att rikta sin uppmärksamhet mot Gud, bort från sig själv. Detta säger mig någonting om det avskalade enkla: att vända sitt ansikte åt rätt håll. Att välja den goda delen, som Maria i Lukasevangeliet 10:38-42.
Medan de var på väg gick Jesus in i en by, där en kvinna som hette Marta tog emot honom i sitt hem.  Hon hade en syster, Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord.  Marta däremot var helt upptagen med allt som skulle ställas i ordning, och hon gick fram och sade: "Herre, bryr du dig inte om att min syster har lämnat mig ensam att sköta allting? Säg nu till henne att hon hjälper mig."  Herren svarade henne: "Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket.  Men bara ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen, och den skall inte tas ifrån henne."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar