söndag 30 juli 2023

Intelligent Design

Stephen C. Meyer fick sin Ph.D. i vetenskapsfilosofi från University of Cambridge. En före detta geofysiker och högskoleprofessor leder nu Discovery Institutes Center for Science and Culture i Seattle. Han har skrivit New York Times bästsäljare Darwin's Doubt: The Explosive Origin of Animal Life and the Case for Intelligent Design (HarperOne, 2013), Signature in the Cell: DNA and the Evidence for Intelligent Design (HarperOne, 2009), som var utsedd till Årets bok av Times (of London) Literary Supplement 2009, och nu, The Return of the God Hypothesis (HarperOne, 2021).

Stephen C. Meyer är en varm och mycket beläst och påläst förespråkare för Intelligent Design, som innebär att det finns en Creator (Skapare, en högre makt, en Tanke) bakom det vackra, komplicerade och oändliga runt omkring oss som vi kallar naturen, universum och Skapelsen. 

Läs mer om Meyer m.fl på denna webbsida: https://stephencmeyer.org/about/ 

Du som också tror - liksom jag själv - att det finns en tanke bakom allt det vi ser i naturen och universum, och allt som vi inte ser, men som fungerar och samverkar så oerhört genomtänkt: vi är i mycket gott sällskap. 

Det är mycket svårt för mig att tro att om man kastar in en handgranat i ett bibliotek - att det av den smällen skulle komma ut ett färdigt och fullbordat kunskapslexikon. Eller att armbandsuret på handleden bara hamnade där (dessutom efter en smäll), utan inblandning av en urmakare - det är för mig en omöjlig tanke. Bullen och Bagaren - ytterligare en tanke.

Välkommen till intressant läsning på hög nivå. Och välkommen till skaran av tvivlare på Slumpen, men till skaran av troende på en Creator. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar