onsdag 28 december 2022

Jul, jul, strålande jul

Jul, jul, strålande jul.
Annandag Jul. Och Tredjedag Jul.
Lugnet finns på insidan
och i det yttre.

Morgonstund har guld i mund.
Dagen är kommen,
kärlek triumferar.
Kom låt oss alla gå till Betlehem,
dit stjärnan i öster visar oss.

Stinissen skriver:

Julmysteriet är inte en verklighet utanför dig. Det fullbordas bara om det blir en verklighet inom dig. Maria och Josef sökte efter ett härbärge. Och Konungarnas konung lät sig nöja med ett fattigt stall och kreaturens krubba. Finns det ett härbärge för Honom inom dig - han begär inte mycket - eller är du så uppfylld av allt ditt eget, så att det inte finns plats för Honom? 

Tro inte att du måste ha något stort och praktfullt att erbjuda honom. Det är hans närvaro som får din fattigdom att stråla av gudomligt ljus. Han finner sig bäst till rätta i det enkla och anspråkslösa, om bara dörren öppnas för honom. 

När Gud låter det största miraklet hända, sker det i tystnad och i avskildhet. Han har inget behov av att “visa” någonting. Ej heller att bevisa något. Visserligen har han bevisat sin kärlek till oss genom att låta Kristus dö för oss. Men han behöver inte göra något för att visa upp sig. Han Är. 

Det enda sätt som vi kan ta emot Frälsaren Jesus Kristus på, är med tystnad och tacksamhet. Ord betyder ingenting i sammanhanget. Vi har en tendens att prata sönder gåvan, tillfället, miraklet. Det enda rätta är att bara vara i gåvan. I stillhet och tacksamhet. 


Lyssna gärna till hela konserten, så varm och proffsig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar