tisdag 24 januari 2023

Bli mera du!

En vän delade webbsidan blimeradu.se med mig och den är fylld av livsvisdom som ger möjligheter att  kunna landa i sig själv och enligt sina egna förutsättningar. Familjeterapeuten och coachen Marie Bengtsson är upphovet till sidan och dess rika innehåll. Du kan prenumerera på tänkvärda utskick som kommer varje vecka. Jag vill poängtera: tänkvärda ord och tankar

Ett litet smakprov:

Det sägs att barns sorg är randig. Deras förmåga att leva i nuet gör det möjligt för dem att växla mellan djup förtvivlan och sprittande glädje på ett sätt som kan förundra oss vuxna. Våra lager av tidigare förluster och möjliga katastrofer håller oss ofta fångna i sorgens bruna toner under längre perioder. Våra ränder formas inte under en dag utan snarare under en livstid.

Eftersom vår hjärna är skapt att lägga faror och missöden på minnet kan vi, i grunden, inte påverka vårt vuxna förhållningssätt. Men det är ändå möjligt för oss att låta en del av barnens randighet färga av sig nästa gång vårt liv känns som en brungrå sörja av sorg, meningslöshet och ovisshet.

Önskar dig god läsning min vän!    >>https://blimeradu.se/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar